Bekende reclame stemmen: de BN’er achter de stem

Je bent televisie aan het kijken, het is reclame en alles gaat een beetje langs je heen totdat je opeens een bekende stem hoort en denkt: “hé, wie is dat ook alweer?”. Is dit jou ook wel eens overkomen? Dat kan heel goed zo zijn want in vrij veel reclames worden de stemmen van bekende Nederlanders gebruikt. Zie hieronder dan ook een lijstje met een aantal voorbeelden:

  • Anneke Blok: Deze veelzijdige actrice speelde onder andere in ‘Het paard van Sinterklaas’, ‘Alles is Liefde’ en ‘Sonny Boy’. Maar naast haar acteerwerk, was Anneke ook de bekende stem van de Hema reclames: “Echt Hema”.
  • Hadewych Minis: Deze bekende actrice en zangeres spreekt ook al jarenlang de stem in van de Kruidvat-reclames. Hierin gebruikt ze niet haar natuurlijke stem maar acteert ze een opgezette, enthousiaste stem.
  • Levi van Kempen: Je kent Levi misschien wel van zijn vaste rol in ‘Onderweg naar Morgen’ of als V-reporter bij ‘The Voice of Holland’. Maar Levi spreekt ook veel stemmen in voor zowel animatie series en films als voor reclames, zo is hij de vaste stem van Vodafone.

Monique van de Ven: Naast haar vele acteerwerk in onder andere ‘Turks Fruit’ en ‘Zomerhitte’, sprak Monique ook jarenlang de stem in voor de FBTO reclames. Hier stopte ze in 2003 mee, waarna haar rol vervuld werd door Bennie Jolink, de zanger met Achterhoeks accent van de rockgroep ‘Normaal’.

Leave a Reply